Be the Bridge

To the New World

In de New World zijn jij, de maatschappij en God in overeenstemming

Hoe jij jezelf ervaart, zo ervaar jij God en vanuit dit ervaren ontstaat de maatschappij: de New World

Je hebt jou als persoon, je hebt de maatschappij waarin je leeft en je hebt God, 't Al, de energie, de magie van waaruit we zijn. In deze maatschappij lijken dit drie verschillende dingen. Wie jij bent met al je verlangens en overtuigingen komt vaak niet overeen met hoe de maatschappij eruitziet. En God? Dan denk je al snel aan religie, niet iets waar je je helemaal bij thuis voelt.

In de New World zijn die drie elementen, jij, de maatschappij en God, in overeenstemming. Hoe jij jezelf ervaart, zo ervaar jij God en vanuit dit ervaren ontstaat de maatschappij; de New World.

In de New World zijn we ons bewust dat buiten en binnen hetzelfde zijn, want de buitenwereld die jij ziet, is een reflectie van binnen, van wie jij bent en waar je je op afgestemd hebt.

Buiten is een reflectie van binnen

Want het enige wat je kunt ervaren is jezelf

God is 't Al, het ruimere bewustzijn, Licht, Ultieme Liefde

De magie van waaruit het leven ontspruit
20190113_151430

God is onzijdig, God heeft niets met religie en dogma van doen, God straft en beloont niet, God laat je geen lessen leren, God zegt altijd Ja. God geeft jou vrije wil, opdat jij zelf je eigen ervaring kunt kiezen. God geeft en ontneemt niet.

God is altijd aanwezig ook al geloof je niet. Je bent nooit afgescheiden van God. Zonder jou geen God en zonder God geen jou. Jij bent goddelijk en god is jou. Jouw wezenster is jouw goddelijke vonk.

God zal altijd richting meer kracht, ruimte, geluk, ruimer bewustzijn ontwikkelen. God draagt altijd zorg voor jou. God ontvangt jou totaal en onvoorwaardelijk. Geef God jouw zorg en ontvang elke gebeurtenis als Gods actie.

Elke mens is kracht, is God in actie. Er is geen mens, dier, ding dat niet God in actie is. God is, was en zal altijd, overal, eeuwig aanwezig zijn en jij ook. Ontvang je wezenlijke zelf en zo ontvang je God.

Dien jezelf door je originele kracht te uiten en zo dien je God. God ontvangen en dienen is de ultieme vorm van zelfliefde; je authentieke zelf oordeelloos en onvoorwaardelijk liefhebben.

Geef God jouw zorg

En ontvang elke gebeurtenis als God in actie

Ik stem me af op mijn wezenster

Ik ervaar vreugde, dankbaarheid, onvoorwaardelijke liefde, goddelijkheid

Hoe meer je afgestemd bent op je wezenster, hoe meer je gaat zien/horen/voelen en denken zoals de wezenster.

Je hoeft dus niet bewust je overtuigingen los te laten, of je gevoel te healen. Je hoeft alleen jezelf af te stemmen op je wezenster en je gedachtes veranderen die richting op. Je gedachtes ondersteunen jouw identiteit waarop je bent afgestemd. En laat dit je wezenster zijn, want dan ervaar je vreugde, schoonheid, dankbaarheid, rust, vrijheid, goddelijkheid.

Ik stem me af op mijn wezenster: Ik ervaar vreugde, dankbaarheid, onvoorwaardelijke liefde, goddelijkheid.

Ik identificeer me met mijn wezenster: Ik ben vreugde, dankbaarheid, onvoorwaardelijke liefde, schoonheid, goddelijkheid.

Ik zie alles als schoonheid, vreugde, vrede, rust, verbondenheid, God in actie.

Ik hoor elk geluid als schoonheid, vreugde, creatie kracht, vrijheid.

Ik ruik elke geur als harmonie, rust, vrede, onvoorwaardelijke liefde, goddelijkheid.

Ik proef elke smaak als vrijheid, vreugde, verbondenheid, goddelijkheid.

Ik voel over elk gevoel en emotie schoonheid, vreugde, vrijheid, verbondenheid, liefde.

Ik denk over elke gedachte dankbaarheid, vrijheid, vrede, schoonheid, goddelijkheid, onvoorwaardelijke liefde.

Als jij zo leeft komt jouw originele zelf thuis in de wereld om jouw heen. Vloei jij samen met wie jij echt bent en in de wereld waarin jij leeft. Zo wordt jouw wereld een afspiegeling van jouw authentieke zelf. Hier verlang je naar, naar intens geluk, vrede en thuiskomen.

hart2 bewerkt

Wanneer jouw wereld een afspiegeling van jouw authentieke zelf is

Kom thuis, ontspan, geniet!

Jij bent schuldig aan je leven

En deze schuld maakt je vrij!
uitsnede

In deze maatschappij hebben we niet geleerd om met gevoelens om te gaan, gevoelens van geluk en verdriet, maar ook zeker niet met pijn, discomfort en ongemak. We schuiven liever die gevoelens opzij door ze op anderen te projecten en de discomfort te overstemmen met verslavingen. In de New World zijn we voor elk gevoel, gedachte, ervaring zelf verantwoordelijk.

Omdat je alleen je zelf kunt ervaren, ben jezelf verantwoordelijk voor je eigen ervaring. Sterker nog we zijn schuldig aan elke ervaring. In deze maatschappij heeft schuldig zijn een negatieve connotatie. In de New World niet. Daar is schuld oordeelloos. Daar nemen we onze verantwoording voor onze schuld, zonder angst, straf of te denken dat we fout bezig zijn. We ontvangen juist onze schuld.

We zijn schuldig aan het leven. Wij leven, dus jij bent schuldig aan het leven. Het leven komt uit jou voort. Het leven overkomt jou niet. Jij maakt leven. Jij bent leven in vorm, gematerialiseerd leven.

Schuldig zijn aan je eigen leven maakt je vrij. Vrij om elke ervaring zelf te ontvangen. We hoeven ons nooit meer schuldig naar een ander te voelen. Nooit meer een slachtoffer te zijn. Nooit meer een dader te zijn. Jij kunt een ander geen rot gevoel geven, jij kunt een ander niet gelukkig maken. Het enige wat jij kunt doen is jezelf ervaren en het enige wat een ander kan doen is zichzelf ervaren.

'Maar bij moord?' hoor ik je zeggen…… een ander schiet jou dood. De kogel, de ander, maakt jou niet dood. Dat jouw eigen hart stopt met kloppen maakt dat je doodgaat.

Je ouders hebben jou gemaakt…..maar door het kloppen van je eigen hart leef je hier op aarde. Zij laten niet jouw hart kloppen, dat doe je zelf… Jij bent schuldig aan jouw leven, omdat het leven uit jou komt. En dat maakt je vrij!

Jij bent vrij!

Het leven overkomt jou niet, leven komt uit jou voort, jij bent leven!

Schuld en schaamte zijn verwijsborden van de ziel

Ze tonen ons wie we zijn en wat te doen
LEVEN (86)
Verwijsborden van de ziel
Schaamte en schuld

Schuld en schaamte hebben in de maatschappij een negatieve connotatie. In de New World niet. We hebben ten eerste geen oordeel over schuld of schaamte en ten tweede, wat veel belangrijker is, is dat deze gevoelens ons laten weten wie wij echt zijn.

In de New World ontvangen we gevoelens van schuld en schaamte en omarmen we deze, want schuld en schaamte zijn verwijsborden van de ziel.

Als je gaat leven van binnenuit, van uit je originele zelf, je wezenster, dan zul je gevoelens van schaamte en schuld ervaren. Juist dan, in het begin, omdat deze gevoelens ons tonen wie wij echt zijn en welk gedrag bij ons past. Het zijn verwijsborden, opdat we onze denkbeelden over onszelf en ons gedrag kunnen aanpassen aan wie wij van origine zijn.

In de New World zijn we dankbaar dat de wezenster, met deze gevoelens, ons op weg helpt op ons zielenpad.

LEVEN (39)
Schaamte
Toont wie je echt bent

Schaamte vertelt ons precies wie wij zijn. Mocht je  schaamte voelen, dan weet je precies wie je bent. Ontvang dit gevoel eerlijk en oordeelloos, want het is een verwijsbord van de ziel, het toont aan wie jij bent. En nu weet je precies wie je bent.

Het gevoel schaamte laat van zich horen, als jij jezelf nog niet totaal oordeelloos en onvoorwaardelijk hebt ontvangen.

Voel je schaamte bijvoorbeeld voor je naakte lichaam, kijk dan naar je lichaam en ontvang de realiteit, namelijk je lichaam is wie jij nu bent.

Schaamte geeft ons een kans om onszelf te ontvangen wie wij nu echt zijn, zonder oordeel in onvoorwaardelijke liefde.

Schaam je, opdat je er achter komt wie je echt bent. Hoe meer jij weet wie je echt bent, hoe meer jij van uit je originele zelf, je wezenster, zult leven.

LEVEN (15)
Schuld
Toont aan welk gedrag bij jou past

Schuld is een verwijsbord van de ziel, omdat het precies toont welk gedrag/gedachte je hebt en welke gedachte/gedrag passend is voor onze ziel.

Schuldgevoel laat van zich horen als je gedrag niet in overeenstemming is met je wezenster en zielenpad.

Voel jij je schuldig dat je bijvoorbeeld weer niet gesport hebt, dan weet je dat je graag sport.

In de New Word ontvangen we dit schuldgevoel oordeelloos en handelen we n.a.v. het schuldgevoel, omdat het ons toont welk gedrag we juist graag doen en welke gedrag ons afleid van ons pad.

Schuldgevoel toont aan welk gedrag juist niet of wel te doen, opdat je juist gaat kiezen voor het passende gedrag; wat voeding voor de ziel is.

Handel vanuit je wezenster en je schuldgevoel zal je leiden op het zielenpad.

Ontvang schaamte en schuld oordeelloos

Opdat jij geleid wordt, vanuit je wezenster, op je zielenpad

'Ja maar...'

Weerstand biedt groei

Weerstand is de stem in jou die zegt ‘ja maar….. dat kan ik niet’ of ‘maar dat is oneerlijk’ of ‘maar dat is niet mogelijk i.v.m. geld, ziekte, leeftijd, etc.’

Weerstand komt voort uit een overtuiging en die kennen we vaak goed, want die gebruiken we vaak als excuus om iets niet aan te gaan.

Weerstand is een verslaving, een overtuiging waaraan je verslaafd bent, om in je comfortzone te blijven.

Onder deze weerstand, overtuiging, ligt een nog niet ontvangen gevoel, vaak het gevoel van schaamte. In de maatschappij houden we niet van dit gevoel. In de New World ontvangen we dit gevoel juist wel, omdat schaamte een verwijsbord van de ziel is. Het toont ons wie we van oorsprong zijn.

Onder de weerstand ligt het gevoel dat we gaan ontvangen. Dit gevoel zegt wie jij bent, van origine, en dat ga je erkennen, je authentieke zelf. Hoe meer jij jezelf ontvangt, hoe meer jij je bewust wordt van wie je totaal bent.

Dus voel of hoor je weerstand in jezelf, dan is dit een teken tot groei, van verruiming van jezelf, opdat jij jezelf totaal mag ontvangen.

Jij moet precies doen wat jouw specifieke taak is; je originele kracht geven, want een ander doet precies dat wat hij moet doen

En zo doen we elk precies een specifiek stukje van de puzzel en zijn we Heel

Zie en erken andere mensen in wie zij van origine zijn, hun wezenster

Ontvang hen oordeelloos en in onvoorwaardelijke liefde
crop
Anderen
Ik erken en hou van jou

Andere mensen, zoals je partner en kinderen, die doen en zeggen van alles. Jij hoeft daar helemaal niets van te vinden.

Het enige wat jij hoeft te doen is hen te erkennen en onvoorwaardelijk van hen te houden. Erkennen door te zeggen: ‘Ik zie jou’. En hen te ontvangen door te zeggen: ‘Ik hou van jou’, ongeacht wat zij zeggen, doen of laten.

Jij bent niet afhankelijk van anderen voor jouw erkenning, veiligheid, zelfliefde of geluk. Je hebt niets van hen nodig en dat maakt je vrij.

Jij bent Heel en zij zijn Heel.

LEVEN (109)
Anderen een gevoel geven is niet mogelijk
Je kunt alleen jezelf ervaren

Ook kun je anderen niets geven, waardoor zij hun realiteit anders gaan ervaren. Jij kunt ze geen gevoel van geluk, zelfliefde, schoonheid, vrijheid en verbondenheid geven als zij dit niet aan zichzelf geven.

Je kunt tegen iemand 100x zeggen dat zij mooi is, maar als zij zichzelf niet mooi vindt, dan vindt zij zichzelf niet mooi, ongeacht wat jij zegt.

Jij kunt je eenzame moeder niet minder eenzaam maken, ook al kom je 6x per week, het is nooit genoeg en dit komt doordat zij zich identificeert met eenzaamheid.

20190113_145640
Erken jezelf
Wat je geeft ervaar je zelf

Wat anderen doen en laten gebruiken we, in deze maatschappij, vaak als excuus. In de New World zijn we ons bewust dat je alleen jezelf kunt ervaren en kan je gedrag niet als excuus gebruiken.

Mocht je erkenning wensen, of goedkeuring, of geruststelling dan geef je deze zelf, want wat jij geeft is wat jij ervaart.

Focus op jezelf, ontvang jezelf.

Zie anderen in hun wezenster en je ziet dat ze Heel zijn. Je ziet dat ook zij vreugde, liefde, schoonheid, creativiteit, goddelijk zijn. Denk je iets anders te zien dan wie zij van origine zijn, dan is dat alleen meer een overtuiging en deze heb je aangeleerd.

Zie hen wie zij daadwerkelijk zijn, opdat je hen oordeelloos, onvoorwaardelijk liefdevol kunt ontvangen.

LEVEN (37)
Geef kinderen onvoorwaardelijke liefde
Wees hoe je wilt dat kinderen zijn

Kinderen bied je onvoorwaardelijk liefde en veiligheid tot 18 jaar, vanaf die leeftijd zijn ze volwassen, dus vrij en zelf verantwoordelijk voor hetgeen zij zelf ervaren.

Kinderen doen en denken wat hun ouders doen. Zij zijn van hen afhankelijk in hun groeiproces, zo leren zij.

Dus wat jij wilt dat je kinderen denken en doen, doe dat zelf. Zij nemen onbewust en bewust jouw onbewuste en bewuste overtuigingen over.

Zoals een moeder over bijvoorbeeld haar lichaam denkt, zo denkt haar dochter ook over haar lichaam.

Hoe wil je dat kinderen over zichzelf denken? Wees wie je wilt dat kinderen zijn.

Be what you want childeren to become

Verslaving is een overtuiging die bepalend is voor wat je doet of denkt

Zo heb je onbewust vele verslavingen

Een verslaving in de New World is een bepaalde gedachte/overtuiging of gedrag die bepalend is voor jou, waardoor die overtuiging/gedrag bepaalt wat jij doet/denkt/handelt.

Een verslaving maakt dat je niet vrij kunt denken of handelen. Een verslaving maakt dat jij niet in het hier en nu jezelf kunt ontvangen.

Elke bepalende gedachte voor jou is een verslaving. Dit kan bijvoorbeeld een overtuiging zijn dat je elke dag moet ontbijten of 8 uur slaap nodig hebt, maar kan ook zijn dat je vindt dat je bepaalde dingen niet zelf kunt doen. Er zijn zoveel verslavingen.

Hoe meer jij je eigen verslavingen in kaart brengt, hoe meer jij de kracht van de verslaving kunt ontvangen, want deze kracht is net zo sterk als de kracht die uit je wezenster komt.

Krachten van een verslaving zijn bijvoorbeeld doorzettingsvermogen, vindingrijkheid en aanhoudendheid. Ook jouw wezenster zal dezelfde krachten gebruiken om je te leiden naar je zielenpad. Aan de hand van hoe sterk de kracht van jou verslaving is, zo sterk laat jouw wezenster van zich horen.

Wat je wenst te ervaren door middel van je verslaving is hetzelfde als de ervaring die je wezenster kan brengen.

Bijvoorbeeld roken. Je rookt, omdat je tijdens het roken rust en vrede ervaart. Dit kun je ook ervaren als jij meteen vrede en rust uit je wezenster ontvangt. Alleen via je verslaving denk je dat je gebonden en beperkt bent, terwijl als jij je wezenkracht ontvangt je jezelf dient en vrijheid ervaart.

20190112_155516

Verslaving is het willen ervaren van de kracht van je kern

Zoals vrede, creativiteit, rust, inspiratie, durf, vrijheid

Zo sterk als de kracht van je verslaving, zo sterk is de kracht van je wezenster

Ontvang de kracht!

Willen is erkennen van wie jij van origine bent

Want wat jij wilt is in jou; het is jouw wezenkracht!
LEVEN (22)

Wat jij wilt is een uitspraak over jezelf, wie jij bent, de kracht in jou. En die kracht heb je al, je hoeft hem alleen nog maar te ontvangen en je wens is in vervulling gegaan.

Alle energie komt van binnen naar buiten. Wat jij van buiten wil ontvangen - wil van binnen naar buiten om ontvangen en ervaren te worden! Alles wat je wilt, zal je altijd leiden naar de originele kracht in jou.

Bijvoorbeeld. Ik wil een auto, omdat het me een gevoel van vrijheid geeft. Deze kracht vrijheid ligt al in mij besloten. Ontvang ik de in mij besloten kracht vrijheid, dan ervaar ik vrijheid.

In deze maatschappij willen mensen van buitenaf dingen om zichzelf volmaakt te voelen. Echter, je weet dat iedereen Heel is. Dat het enige wat je kunt ervaren jezelf is. Geld kun je nooit ervaren. De veiligheid en vrijheid die het je waarschijnlijk zou geven kun je alleen ervaren vanuit jezelf. En deze gevoelens van veiligheid en vrijheid liggen in jouw krachten besloten. Maak contact met je authentieke zelf en ontvang. Hoe meer jij veiligheid en vrijheid geeft, hoe meer jij ze zelf gaat ervaren. Dus of je geld hebt of niet het zegt niets over wat jij ervaart.

Wat jij van buiten wil - wil van binnen eruit!

Wil ontvangen en ervaren worden

Je bent geen slachtoffer en je kunt niets van buiten naar binnen halen om je heler te voelen. Al je heelheid, alles wat jij wilt, ligt al in jou besloten. Willen is erkennen wie je bent. Focus op het gevoel dat het je geeft als je het hebt, ontvang dat gevoel, uit het gevoel en je ervaart het.

Wil je iets van een ander, dan zal dat een uitdrukking zijn van jezelf om erkenning (zie en ontvang mij oordeelloos) óf goedkeuring (houd onvoorwaardelijk van mij) óf geruststelling (alles komt goed met mij) te krijgen. Wil je iets van een ander dan zeg je altijd één van de volgende drie dingen; ‘Zie wie ik echt ben’ óf  ‘Zie hoe lief ik ben’ óf  ‘Ik doe altijd mijn best’. Wees eerlijk en vraag dat niet van een ander, maar geef het oprecht aan jezelf. Door het te geven zal je het zelf ervaren.

In de New World zeg je niet ‘ik wil’. In de New World geef je wat je wenst te ontvangen. Wat jij wilt, hoe jij je wilt voelen, ligt al klaar, is er al, in jou. Ontvang jezelf!

Be the source!

Geef wat je wilt en je zult het ervaren

Too good to be true?

Vreugde, liefde, vrijheid ervaren, altijd en overal
hart3 bewerkt

Altijd en overal liefde en vreugde ervaren voor jezelf en anderen in elke situatie, in leven en dood. Geweldig en wie zou daar niet voor tekenen? Het enige wat je hoeft te doen is te focussen op jezelf, al je gedachten, gevoelens oordeelloos ontvangen. Jezelf afstemmen op je wezenster; zien, horen, voelen en geven van je originele kracht liefde, vreugde, schoonheid, dankbaarheid, vrijheid, rust, goddelijkheid. En je zult deze kracht ervaren, altijd en overal in elke situatie. Dit geeft totale vrijheid.

Geen oorddeel, geen buitensluiten, geen straf, geen goed/slecht. Overal vrijheid ongeacht wat. In contact met jezelf, met God, met de wereld om je heen, ervaar je onvoorwaardelijke liefde, dankbaarheid, vreugde, creativiteit, schoonheid, God in actie. Ook als je jezelf ontvangt met al je fucked-upheden; de gedragingen van je verslavingen. Ook als je naar het journaal kijkt, als je mensen dode dieren ziet eten, ook Hitler, kanker, verkrachting, ontvang je en ervaar je onvoorwaardelijk liefde, vreugde, schoonheid, goddelijkheid.

Snap je dat als jij Hitler onvoorwaardelijke liefdevol ontvangt Hitler een andere rol gaat spelen dan dat hij in deze maatschappij doet? Snap je dat de geschiedenis van Hitler verandert als jij hem oordeelloos en onvoorwaardelijk liefdevol ontvangt? Snap je dat de toekomst anders gaat zijn als Hitler liefdevol ontvangen wordt? Snap je dat als jij onvoorwaardelijk liefhebt ook Hitler liefde is en uit liefde voortkomt en liefde gaat zijn? Door hoe jij iemand ontvangt, maak jij iemand, zo creëer jij jezelf en de ander, de maatschappij. Wie wil jij dat Hitler is? Wie wil jij zijn? Waar wil jij aan bijdragen?

Alles en iedereen oordeelloos en onvoorwaardelijk ontvangen

En alles, verleden en toekomst, zal anders zijn; liefde

Hoe meer jij je afstemt op onvoorwaardelijke liefde vanuit je wezenster, hoe meer jij jezelf ontvangt, hoe meer verslavingen en fucked-upheden aan het licht zullen komen. En dat is niet altijd even makkelijk om mee om te gaan. Want in deze maatschappij vinden we weinig support. Maar weet dat ik je altijd steun. Weet dat God je altijd steunt. Weet dat je wezenster je altijd steunt, want zij verlangt maar naar één ding en dat is vrijheid, vreugde, geluk, schoonheid, verbondenheid ervaren. Dus 't Al zal jou altijd ondersteunen in jouw pad naar de New World toe.

Support

Welkom bij mij en God, en bij jou?

Lees meer over leven en dood in de New World op de volgende pagina Life & Death.